Az alábbi videót a legnagyobb közösségi portálon tette közzé egy London Luton repülőtérről hazatérő magyar utas, még szombaton délelőtt. A felvételeken az látszik, amint a gép földi kiszolgálói, a Debrecenből éppen megérkezett WizzAir gép poggyászterét úgy pakolják ki, ahogy mi utasok pont nem szeretnénk.

Szombaton délelőtt érkezett a WizzAir fapados légitársaság Airbus A321 típusú repülőgépe a London – Luton nemzetközi repülőtérre Debrecenből. A gép „gyomrát”, azaz a cargo-teret kipakoló repülőtéri munkás hozzáállása ledöbbentette a pont erre a gépre várakozó utasokat, akik a tranzit épület üvegfalán keresztül nézték végig, hogyan is bánnak a poggyászokkal. A felvételek szerint a reptéri melósnak annyi kedve volt a munkához, mint mókusnak az erdőtűzhöz, így arra is tett magasról, hogy az általa kirakodott poggyászokban van-e törékeny cucc, vagy nincs.

 

A földi kiszolgáló személyzet munkájáért nem igazán felelős a WizzAir, ezeket a munkákat szerződéses partnercég végzi. Hacsak annyiban nem, hogy a repülőgép személyzete nem ellenőrizte a kipakolás műveletét, és senki nem szólt rá a bőröndöket dobáló melósra, aki hiába alvállalkozónál dolgozik, mégiscsak a WizzAir jó hírét rombolja. Az utasokban viszont joggal merül fel a kérdés: Ez pont azzal a WizzAir légitársasággal fordul elő, aki azt a sok-sok pénzt kéri el a feladott poggyászokért?

 

Frissítés:

A WizzAir légitársaság facebook oldaláról azonnal törlik e cikknek a linkjét. Háromszor próbáltuk eljuttatni hozzájuk, mindháromszor másodpercek alatt eltűnt a bejegyzésünk. A facebook helyett nem lehetne a csomagokat felügyelni?

Categories: Bulvár Hihetetlen

2 Comments

Ha WizzAir géppel utazik Londonba, ne vigyen törékeny cuccot - Videó

  1. hat elmondanam, hogy nem csak a wizz gepeit pakoljak igy… sot a böröndöket meg vagy 3x atrakjak, mire a tisztelt utas a kisajto utan leveszi a szalagrol… es ha atvilagitas soran gyanusat latnak benne, fel is nyitjak..

Hozzászólás