83 éves korában halt meg a Manson Család nevű szekta vezetője. Charles Milles Manson november 19-én természetes halált halt a Kern megyei kórházban – írja a CBS LA.

Manson közönséges bűnözőként kezdte pályafutását, élelmiszerboltokat és benzinkutakat fosztott ki. Már fiatal korában megismerkedett a büntetés végrehajtási intézetekkel. Az 1960-as években követői is akadtak, többen is csatlakoztak hozzá, leginkább fiatal lányok.

A Manson Család számos bűntényt elkövetett, ezek közül a legismertebb eset Tate-gyilkosságok néven vált hírhedté. 1969. augusztus 9-én követőit elküldte Terry Melcher producer egykori otthonába azzal a feladattal, hogy mészároljanak le minden ott tartózkodót. Az áldozatok között volt SharonTate színésznő, aki ekkor 8 és fél hónapos terhes volt. Rajta kívül még négyen tartózkodtak a házban, egyikük sem élte túl az esetet. 1971-ben Mansont és három követőjét bűnösnek találtak. A szekta vezetője ugyan nem volt ott a tetthelyen, a hosszú tárgyalássorozat eredményeképpen halálra ítélték, mint az események fő irányítója. Manson ártatlannak vallotta magát és azt mondta, maga a társadalom a bűnös. A kaliforniai törvények változása miatt azonban a halálbüntetése életfogytiglanra változott.

Különös, bizarr teóriáiról, drog és szexközpontú szektájáról elhíresült Manson a 20. század egyik legelrettentőbb alakja, akinek neve egybeforrt a káosszal és az erőszakkal.

Pete Tamás

Categories: Friss Hihetetlen

Hozzászólás